passion4life

Min lidenskap og begeistring  er livet !

DSC02444

Utvikling av nye kurs har vært målet mitt lenge. Jeg var så heldig å få samarbeide med Liv Førland tidligere,  på hennes Liv & Lyst treningssenter i Haugesund, der jeg underviste i Qi Gong og meditasjon/tilstedeværelse. Nå har jeg hatt pause fra det i noen år, og har savnet det veldig. I løpet av denne pausen fra undervisning har jeg bygget ut verktøyskrinet mitt med mange nye, gode metoder for hode, hjerte, sjel og kropp, som jeg vil plukke fra på mine kurs. Jeg vet hvor enormt stor egenkraft vi har til å styrke livet vårt og til å heles fra belastninger, når vi tar de rette grepene. Vi er fantastiske !

Verdens helseorganisasjon (WHO)  har definert kronisk stress som en av de største truslene mot folkehelsen. Noen av oss veksler lett mellom aktivitet og hvile og tåler stress godt, mens andre strever veldig; vi er svært ulike. Heldigvis kan vi lære oss å leve i balanse, der vi naturlig veksler mellom bevegelse og ro. Det styrker helsen vår både fysisk og psykisk, vi blir «hel ved».

Når vi er i balanse blir vi bedre på å sette gode grenser i forhold til oss selv og i forhold til omgivelsene. Det blir lettere å oppdage hva som skaper kronisk stress for akkurat deg, og gjøre noe med det. Noen endringer kan vi gjøre hos oss selv, andre ganger må vi påvirke omgivelsene våre og bidra til å skape endring i de forhold og det samfunnet vi lever i.

Og vet du hva – for hver gang du er i balanse, smitter du andre. Du påvirker menneskene rundt deg med din rolige tilstedeværelse, og blir en «peacemaker». Fint å tenke på ?

Etter å ha prøvd meg fram og lett en stund har jeg endelig funnet min plass for å holde kurs og trening; i naborommet til samtalerommet mitt i Kopervik. Dette rommet har jeg leid i 2 år framover, til september 2017. Der en smilende Kristian Eidesvik før tok portrettbilder er det høyt og luftig under taket, med plass til trening for grupper opp til ca 10 personer. Foredrag og andre typer kurs kan romme noen flere. Her i Sentrumsgaarden, i Koperviks gågate, har jeg hatt kontor/ samtalerom i flere år og trives veldig godt. Her er det heis for de som trenger det, en terrasse å lufte seg på, toaletter, et lite kjøkken, Aphotekergården kafé og mange ulike terapeuter.  I første etasje ligger Spar-butikken.

Kopervik sentrum – midt i smørøyet.

Koperviksbuen kan stort sett gå og sykle til sentrum, de fleste bor så nært. Det er ellers lett å komme seg til Kopervik, fra alle kanter, både sør, øst, vest og nord. Etter at T-forbindelsen kom er det  lett å kjøre fra Tysvær og Bokn. Selv bor jeg midt i Haugesund og veksler på å kjøre over broa og gjennom tunnellen, alt etter hvor mye trafikk det er på veien. Buss tar jeg også. Du finner gratis parkering tett på gågata, og bussene stopper 2 minutter å gå fra Sentrumsgården.

Donasjonsbaserte timer – et tilbud til alle

Mange aktivitetstilbud innen helse og trening er kostbare og derfor lite tilgjengelige for personer med lav eller ingen inntekt. Dette er jo levebrødet til mange, inkludert meg. I Stavanger finnes «Yoga for alle» som drives av frivillige trenere. Deltakerne betaler det de har råd til pr. time, fra 50 kr og oppover. Dette skal dekke husleia. Jeg har lenge hatt en drøm om å skape noe som alle får tilgang til, og har nå latt meg inspirere av «Yoga for alle» til å kjøre et prosjekt i 2 år med donasjonsbaserte aktiviteter. Tror du dette er «liv laga» i Kopervik ?   Jeg vil tilby enkelte donasjonsbaserte timer og kurs selv, og låner ut lokalene mine til andre som vil gjøre det samme. Det som kommer inn i donasjonskassen blir bidrag til husleie og strøm for dette rommet. Jeg setter ikke nedre grense på donasjonene, det skal være mulig å delta for alle, også på dager der kontoen er helt tom. Jeg ønsker å stole på at de dagene du har råd til å betale putter du penger i kassen. Jeg garanterer for husleia i disse 2 årene, da jeg også bruker rommet til egne, betalte, kurs.

Høres dette ut som en god idé ?

Ønsker du å bidra som frivillig trener, kurs- eller foredragsholder innen dette prosjektet ? Da kan du sende en mail til talk2elinthorsen(at)gmail.com med en beskrivelse av deg selv og det du kan tilby.

Jeg er åpen for ulike, rusfrie, frivillige aktiviteter i dette rommet; alt som styrker og gleder oss og gir balanse til livet.  Jeg forbeholder meg rett til å si nei til forespørsler og til å avslutte aktiviteter. Dette skal ikke være en arena for markedsføring. Det skal oppleves trygt og ivaretakende å delta. Aktivitetene skal ikke forstyrre det andre som foregår på huset.

Ønsker du å få fortløpende informasjon om det som skjer videre kan du enten like siden «passion4life Norge» på fjesboka eller sende en mail til talk2elinthorsen(at)gmail.com og be om å få stå på e-postlista.

Les mer om stress:

Stress forandrer hjernen

Hvordan kan stress føre til sykdom? 

Mange ungdommer sliter med stress

Vær oppmerksom på stress hos barn

Stress på arbeidsplassen

Hva vet vi om stress i byggebransjen?

Hvordan kan stress hindre graviditet ? 

10 bud for en stressfri jul