passion4life

Min lidenskap og begeistring  er livet !

DSC02444

Utvikling av nye kurs har vært målet mitt lenge. Jeg var så heldig å få samarbeide med Liv Førland tidligere,  på hennes Liv & Lyst treningssenter i Haugesund, der jeg underviste i Qi Gong og meditasjon/tilstedeværelse. Nå har jeg hatt pause fra det i noen år, og har savnet det veldig. I løpet av denne pausen fra undervisning har jeg bygget ut verktøyskrinet mitt med mange nye, gode metoder for hode, hjerte, sjel og kropp, som jeg vil plukke fra på mine kurs. Jeg vet hvor enormt stor egenkraft vi har til å styrke livet vårt og til å heles fra belastninger, når vi tar de rette grepene. Vi er fantastiske !

Verdens helseorganisasjon (WHO)  har definert kronisk stress som en av de største truslene mot folkehelsen. Noen av oss veksler lett mellom aktivitet og hvile og tåler stress godt, mens andre strever veldig; vi er svært ulike. Heldigvis kan vi lære oss å leve i balanse, der vi naturlig veksler mellom bevegelse og ro. Det styrker helsen vår både fysisk og psykisk, vi blir «hel ved».

Når vi er i balanse blir vi bedre på å sette gode grenser i forhold til oss selv og i forhold til omgivelsene. Det blir lettere å oppdage hva som skaper kronisk stress for akkurat deg, og gjøre noe med det. Noen endringer kan vi gjøre hos oss selv, andre ganger må vi påvirke omgivelsene våre og bidra til å skape endring i de forhold og det samfunnet vi lever i.

Og vet du hva – for hver gang du er i balanse, smitter du andre. Du påvirker menneskene rundt deg med din rolige tilstedeværelse, og blir en «peacemaker». Fint å tenke på ?

 

Les mer om stress:

Stress forandrer hjernen

Hvordan kan stress føre til sykdom? 

Mange ungdommer sliter med stress

Vær oppmerksom på stress hos barn

Stress på arbeidsplassen

Hva vet vi om stress i byggebransjen?

Hvordan kan stress hindre graviditet ? 

10 bud for en stressfri jul