Elin Thorsen, perledyrker

  • Release your body. Release your mind.
  • BLOGG
    • Alle traumeutsatte skal forstås

      Postet 14:06 av elinthorsen
      des 13th
      Denne overskriften har jeg lånt fordi den er så fin – det er ambisjonen til RVTS Sør.

      RVTS Sør er ett av fem offentlige sentre,  5 regionale ressursentre , i Norge. Formålet med de regionale ressurssentrene er «å samle ledende fagmiljøer innen psykiske traumer slik at kompetansen innen dette feltet kan formidles til alle som er hjelpere.»

      Dette er en viktig melding fra RVTS Sør. Vi vet at det er grunnleggende nødvendig for oss alle å bli forstått. Det er en ubestridelig helsefremmende kraft, har Aron Antonovsky slått fast. Tenk for en forskjell det vil utgjøre, at alle traumeutsatte blir forstått når de møter hjelpeapparatet ! Det er virkelig en vakker ambisjon.  (Les  verdimelding og brosjyre fra RVTS Sør, anbefales)

      «– Jeg vil hevde Kierkegaard var verdens første traumeterapeut. Som i sitt verk sykdommen til døden gir en levende forståelse av ” Fortvivlelse”.» sier fagsjefen hos RVTS Sør,  i intervjuet som også uttrykker ambisjonen i overskriften. Videre står det » I sin nylig oppdaterte verdimelding tar senteret utgangspunkt i en tro på at livskraften kan styrkes i alle mennesker, uansett. Gjennom anerkjennelse. Ved å bli belyst, berørt og beveget.»

      Det er fabelaktig at Søren Kierkegaard får heder som fortjent, Søren har lyst opp veien min i 25 år, hans ord om sann hjelpekunst er alltid like levende. Jeg sender ofte en varm takk til gode lærere på første året i sosialt arbeid ved Høgskolen i Trøndelag, som lot meg bli kjent med Sørens tanker i 1990. Jeg tror at vi som er utdannet i sosialt arbeid har de aller beste forutsetninger for å ville og kunne forstå, anerkjenne, belyse, berøre og bevege andre. Vi har fått trene på det i utdanningen vår. Jeg er stolt over å være utdannet sosionom og ønsker meg mange flere sosionomer inn på traumefeltet.

      Jeg er begeistret for det arbeidet som ressurssentrene gjør, og det arbeidet som NKVTS gjør, og jeg har deltatt på flere kurs og workshops.

      Det er likevel noe jeg savner. Jeg finner så lite interesse for å formidle kunnskap og metoder om kropp og instinkter, om nervesystemet sin kraft til å endre følelser, og ingen uttalt ambisjon om at traumeutsatte skal oppleve heling av stressplager på sin vei fra livssmerte til livskraft. Du kan gjenvinne sterk livskraft og likevel slite med mange fysiske og psykiske stressplager. Disse plagene reduserer livskvaliteten.

      Innen det internasjonale traumefeltet finnes det i dag mange ulike anerkjente kroppsorienterte metoder som foreløpig er lite tilgjengelig for de mange traumeutsatte barn, ungdom og voksne i Norge. Disse metodene utvikles stadig, og det kommer nye til. Det er en klar, felles forståelse av at ulike mennesker trenger ulike metoder, det finnes ingen fasit på hva som hjelper, vi må prøve oss fram. Jeg undres over at det er så lite anerkjennelse og formidling av den kroppsorienterte kunnskapen i Norge.

      Mange metoder som internasjonalt er anerkjent  i traumebehandling for lindring og heling av traumatiske stressplager skyves inn under det «alternative» i Norge, som for eksempel  TFT, EFT, Kraniosakralterapi, Rosenmetoden, Akupunktur. Brainspotting er en mer skånsom tilnærming og videreutvikling av EMDR, likevel er det EMDR som tilbys av flest psykologer her. Terapeuter innen SE / Somatic Experiencing, og T.R.E finnes nå innen enkelte offentlige behandlingsmiljøer i Norge, men de fleste befinner seg nok utenfor i privat praksis. Meditasjon, yoga, Qi gong, Taji m.fl har i mange, mange år vært anerkjent internasjonalt for sin betydning for regulering av nervesystemet, – her i landet må det hete medisinsk yoga, medisinsk Qi gong eller Mindfulness baserte stress teknikker , for at det skal bli vurdert som helsefremmende ? Jeg begynner å lure på om det er  flere profesjonskamper  og kamp om å eie den rette sannheten her i landet enn andre steder. Jeg vet ikke. Jeg undres.

      Jeg er en praktiker. Min ambisjon for å arbeide på traumefeltet er både at jeg skal forstå og anerkjenne menneskene jeg møter og at de skal få oppleve endring til det bedre; at kropp, hjerte, sinn og sjel skal få styrket sin iboende evne til naturlig heling. Jeg kan ikke helbrede noen, men jeg kan være en katalysator, en som bidrar til å utløse naturlige helingsprosesser.  Jeg underviser mine kunder. De oppmuntres vennlig og kjærlig  til å være aktive, deltakende, lære å ta vare på seg selv og drive sin helingsprosess framover.

      Min ambisjon har ført meg inn i et felt av internasjonalt anerkjent kunnskap om metoder som virker. Derfor har jeg brukt flere hundre tusen kroner de siste årene på å lære – å trene – å forstå. Gjennom undervisning, supervisjon, egenterapi og meditasjonsretreats har jeg erfart hva naturlig heling fra traumer/overbelastning innebærer. Jeg har selv gått veien, for å forstå og kjenne på endringene. Jeg har funnet en uendelig kraft av helingskapasitet, når kropp, hjerte, sinn og sjel får kontakt med hverandre og kan arbeide sammen.  Vi består av uendelig mange ulike deler. Hvert menneske består av «systemer» som søker koherens – de ulike systemene i oss ønsker å svinge sammen og skape sammenheng og harmoni.  En av lærerne mine i SE, Steven Hoskinson, kaller dette «organisk intelligens».  Det aller tøffeste med dette er at våre indre systemer svinger sammen med andre sine indre systemer. Vi smitter hverandre.

      Det formidler så utrolig mye håp og mening med å arbeide med seg selv for å få det bedre.

      Tusen takk for at du viser interesse og har lest innlegget.

      Det setter jeg stor pris på.
      Del gjerne en kommentar !

      Aktuelle linker :

      Norske terapeuter i  SE-foreningen 
      Somatic Experiencing blog
      T.R.E 
      Brainspotting
      Publisert i livskraft, stressmestring, traume, Ukategorisert
    • Å være sterk !

      Postet 23:23 av elinthorsen
      des 26th

      Å være sterk er ikke

      å løpe raskt

      å hoppe lengst eller

      å løfte tyngst.

       

      Å være stor er ikke

      alltid å vinne

      alltid å ha rett eller

      alltid å være best.

       

      Å være sterk er å

      se lyset når det er mørkt

      slåss for noe man tror på

      selv om man ikke har flere

      krefter igjen

      og se sannheten i øynene selv om den er hard.

       

      Ukjent

      Publisert i livskraft, muligheter, utvikling
    • Blomsterglede i 2013

      Postet 04:33 av elinthorsen
      jan 6th

      Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

      Det er en grå og regntung januar, og jeg lengter etter fargeklattene. Plukket fram noen blomsterglimt fra sommeren som var, som er til å bli i godt humør av. Bilder tatt underveis. Tenk at dette er mulig å få til med kamera på mobiltelefonen. Alle bildene er tatt med min mobil Samsung Note.

      Publisert i Ukategorisert
    • Hjertesmerte

      Postet 12:17 av elinthorsen
      des 15th

      I dag kom ordet hjertesmerte til meg.  I arbeidet mitt møter jeg mennesker som utrykker nettopp dette, å ha en smerte i hjertet.  Smerten kommer fra erfaringer med tap og krenkelser i livet og  kjennes fysisk.  Hjertesmerte gjør vondt.

      Ta tiden til hjelp, er et råd mange får. Fra gammelt av har vi uttrykket  «tiden leger alle sår». Jeg vet av egen erfaring at tid alene ikke reparerer hjertesmerte.

      «Tiden dreper meg» fikk jeg høre  en dag jeg snakket om tid. Det var mer enn nok tid i hans liv, men ingen nærhet til andre. De som hadde vært nær var borte. Han visste ikke om andre som ville være nær. Hans lidelse var så stor at han orket ikke lete.

      Vi trenger nærhet for å bli hele i hjertet. Vi trenger noen som våger å komme tett innpå oss og tåler vår lidelse. Som vil trøste. Være der sammen med oss. Som gir oss rom å gråte i. Som får  oss til å le. Som har tid til nærhet. Tid til å være tålmodig. Tid til bare å være sammen.

      Hjertesmerte lindres og heles ikke i ensomhet, selv med all verdens tid.

      Du som ser andres smerte kan by på deg selv med hjertet i hånden.

      Du som kjenner smerten kan våge å se deg rundt etter en utstrakt hånd.

      Vi kan alle åpne for nærhet. Gi tid til å være sammen.

      Sammen kan vi lindre og reparere hjertesmerte.

      20130926_132318

      Her kommer en viktig oppdatering 🙂 det er 5 dager siden jeg skrev dette blogginnlegget, og nå dukket nettopp denne nydelige animasjonen opp på min fb-vegg. Rett og slett som bestilt :    This gives meaning to a bear hug 

      Publisert i krise, sorg, Ukategorisert, utvikling | Stikkord hjertesmerte, nærhet, tid, være sammen
    • Takknemlighet

      Postet 01:01 av elinthorsen
      jan 30th

      Denne dagen er gitt deg.

      Det er en unik gave.

      Dette er en invitasjon til å åpne hjertet og ta imot.

      Publisert i livskraft
    • Småting

      Postet 10:27 av elinthorsen
      jan 22nd

      Lengter du etter forandring men vet ikke hvilken ende du skal begynne i ?

      Start med å endre på noen  små ting i livet ditt og opplev forskjellen.

      • Legg merke til det som er annerledes fra i går.
      • Bytt kaffikrus eller tekopp, sitt på en annen stol, bruk den andre hånden
      • Velg et nytt sted å gå tur, eller start turen i andre enden
      • Bruk øynene annerledes. Se på ting fra en ny vinkel. Bøy deg ned eller klatre opp for å komme tettere på det du har rundt deg.
      • Bruk ørene. Lukk øynene og lytt til lydene i huset, i hagen, i naturen, i musikken, i stemmen i radioen/tv.
      • Bruk smaksløkene, la maten rulle rundt på hele tungen og kjenn etter på de ulike smakene som dukker opp.
      • Bruk luktesansen, lukt på tingene du omgir deg med.
      • Bruk fingrene og hendene og kjenn etter strukturen og formen på ting du har rundt deg.

      Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

      «Hvis du ikke tror at små ting har noen betydning,

      så lukk deg inne i et lite mørkt rom med en mygg»

      Afrikansk ordtak

      Jeg var på seiltur en gang og delte en bitteliten lugar med mannen min, og en mygg. Mitt blod var selvfølgelig mest attraktivt for denne skrubbsultne myggen, så jeg våknet opp med noen store, røde, bankende myggstikk. Hver kveld når vi hadde lagt oss og slukket lyset, kom den zzzzzzzzz-ende rundt ørene mine. Strategien var klar: Jeg lå musestille med hånden på lysbryteren. Med en gang den sluttet å summe, og altså hadde satt seg ned et sted, slo jeg på lyset og speidet etter den. Lynraskt spratt jeg opp og klasket til der den var. Resultat:  Hvert eneste forsøk mislyktes.  Hvem tror du var rasende ? Hvem tror du var utslitt over alt kaoset i vår trange,  lille lugar ?   Myggen, den levde som en greve, gikk til dekket bord hver eneste natt……

      Småting har også vært med i Melodi Grand Prix 🙂

      Publisert i øvelse, coaching
    • Kvalitetssikring av Coaching; utdanning og tjenester

      Postet 17:44 av elinthorsen
      jan 5th

      Hvordan vet du at du får en god coach – før du kjøper inn tjenesten?

      Den Norske Coach Forening, DNCF,  har gjennom flere år arbeidet for å sikre kvaliteten på coachutdanningen og coachingtjenester i Norge. Foreningen har hatt som mål å utvikle en norsk standard, som gir deg som kunde mulighet til å treffe et trygt valg når du skal velge en coach som samarbeidspartner. Vårt fundament i coaching og i vårt arbeid generelt baserer seg på NLPs grunnverdier og dreier seg i første rekke om et positivt menneskesyn. Vi betrakter mennesket gjennom et heltsperspektiv og vektlegger at mennesket har alle de ressursene, mulighetene og svarene som skal til for å utvikle seg, vokse og nå sine mål og drømmer.

      Foreningen  har utviklet Norsk Bransjestandard for Coaching  som alle medlemmer forplikter seg til å følge; det gjelder både skoler, studenter og sertifiserte coacher. Jeg anbefaler alle som er nysgjerrig på hva coaching  er: sjekk ut linken jeg la til ( hold musen over understreket tekst, og klikk.) Jeg er sertifisert Coach og medlem i DNCF. Du skal forvente at jeg følger opp bransjestandarden i mitt arbeide.

      Jeg er utdannet ved Ålreit Institutt, der jeg også har assistert og deltatt i undervisning  ved flere  moduler. Jeg startet  utdanningen hos  Alternativet AS, der jeg fullførte trinn1, NLP Practitioner, før jeg byttet til Ålreit Institutt.  (Alternativet er ikke medlem i DNCF. )

      dncf_coach_web

      Om standard for utdanningen:

      Et viktig prinsipp er å sikre en faglig og etisk forsvarlig tjeneste. Det stilles minstekrav til teoretisk og praktisk innhold og omfang for å sikre utdanningens kvalitet. Dessuten legger standarden stor vekt på coaching som håndverk. Kunnskapen må sitte i musklene. Derfor forutsettes det at 80 prosent av studiet baseres på erfaring, 20 prosent på teori. Undervisningstid og teoretisk pensum er lagt opp i samsvar med et årsstudium ved en norsk høyskole. I tillegg er det krav om en omfattende praksisfase med profesjonell coaching som skal sikre at enhver sertifisert coach ikke bare har de nødvendige teoretiske kunnskapene, men også den erfaring som gir trygghet, suverenitet og tydelig profil.

      Seks norske skoler er  medlem av DNCF;

      • CoachTeam AS,
      • MetaResource AS,
      • NLP Centeret,
      • NLP Coaching Norge Akademiet,
      • Ålreit Institutt,
      • The Coaching Institute  (TCI)

      På DNCF sine hjemmesider finner du linker til skolene, oversikt over alle sertifiserte coacher og mer informasjon om hva NLP  Coaching  er.

      Anbefalt lesning for deg som er nysgjerrig:

      Coachmagasinet

      «På tide med en coach» av Trine Ålstedt, artikkel i Coachmagasinet

      Linker på Coachmagasinet

      Utdrag  fra Norsk Bransjestandard for Coaching:

      Innledning

      Coaching har et bredt virkeområde og brukes både i det offentlige, i næringslivet, i skolen, i idretten og
      av privatpersoner. Coachingbransjen er etablert på verdensbasis, og det er både nasjonale og
      internasjonale organisasjoner som har som mål å styrke coaching som profesjon.
      Coaching er en sterkt voksende bransje i Norge, så vel som resten av verden. Dette medfører mye
      medieomtale, både med positiv og negativ valør.
      Coach er en ubeskyttet tittel og kan derfor benyttes fritt. Det er i løpet av de siste årene etablert en
      rekke private skoler som tilbyr utdanning i coaching i Norge, også flere høyskoler. Utdanningene
      varierer med hensyn til vektlegging av utdanning i og/eller om coaching, utdanningens innhold og
      omfang og teoretisk grunnlag og filosofisk utgangspunkt. En fellesnevner er et positivt, helhetlig
      menneskesyn og troen på endring. Det stilles ingen myndighetskrav for å etablere en skole i Norge.
      DNCF ønsker med Norsk Bransjestandard for Coaching å bidra til å videreutvikle coaching som
      profesjon, basert på høy faglig og praktisk kompetanse. Bransjestandarden skal bidra til å sikre
      kvalitet og seriøsitet i bransjen, ved blant annet å stille krav til prosessen, faglig plattform, etikk og
      personlig egnethet hos den som utdannes til coach. Vi ønsker å bidra til at coachingbransjen tilbyr
      utdanninger med en kvalitetssikret sertifiseringsordning.

      Formål

      Norsk Bransjestandard for Coaching gir grunnlag for en kvalitetssikret sertifisering av ferdig utdannede
      coacher og er i samsvar med NS EN ISO 17024 Samsvarsvurdering – generelle krav til organer for
      sertifisering av personell.
      Bransjestandarden har som formål
      • å sikre faglig og etisk forsvarlige coachingtjenester og coachutdanning
      • å sikre kvalitet for brukere og bransjen.
      • å sikre en felles faglig plattform og utvikling for de skolene som velger å legge denne
      standarden til grunn for sertifisering av sine kandidater.
      • å bidra til å gjøre det enklere for brukere av coachingtjenester, inklusive coachutdanning, å
      orientere seg i bransjens tilbud og valg av tilbyder og tjeneste. I tillegg vil det være lettere å
      velge mellom seriøse og useriøse aktører i markedet.
      • Bransjestandarden skal være et nyttig hjelpemiddel for utdanningsinstitusjoner, studenter,
      coacher og brukere av coachingtjenester. Den kan danne grunnlag for avtaler mellom
      tilbydere av coachingtjenester og kunder/brukere.
      DNCF ønsker på denne måten å bidra til en positiv utvikling av bransjen med økt åpenhet,
      anerkjennelse og seriøsitet i bransjen gjennom å bidra til like spilleregler og styrket konkurranseevne

      Tekst i dette innlegget er i hovedsak hentet fra DNCF sin side om bransjestandard og dokumentet Norsk Bransjestandard for Coaching.

      Tips:

      Du kan sjekke ut «min» skole ved å klikke på bildet:

      alreitlogo

      Publisert i coaching | Stikkord ålreit, bransjestandard, coaching, kvalitetssikring, sertifisert coach
    • En god klapp på skulderen

      Postet 23:24 av elinthorsen
      nov 17th

      Endelig.

      Rett over hodet her jeg sitter henger det en vakker sak, midlertidig, på en spiker som stod i veggen fra før. Jeg har ikke funnet rett plass enda, så den får henge her en stund. Når jeg strekker ut hånda og berører den, kommer den i bevegelse og lager de vakreste lyder.

      Min første Woodstock Wind Chime, en vindklokke, eller uro som mange kaller det. Her en liten video der du kan se den og høre lyden, klikk på bildet:

      Jeg har ønsket meg en slik siden slutten av nittitallet da vi var på seiltur og besøkte den danske  øya Læsø i Kattegatt. Sykler ble leid og turen gikk på kryss og tvers over den lille, idylliske øya. Et sted underveis lå en bitteliten butikk i en kjeller, med de vakreste ting. Jeg falt pladask for en nydelig Woodstock Wind Chime. Og hadde ingen penger på meg, så det ble ingen handel. Det begynner å bli noen år siden dette, sånn cirka 15. For noen få år siden oppdaget jeg en butikk som solgte de samme vindklokkene i Oslo, Shangri-La. Hver gang jeg er i Oslo må jeg innom og beundre disse vakre vindklokkene, røre ved dem, få dem til å klinge. Lete etter en  spesiell som kan bli min.

      For et par uker siden bestemte jeg meg for å kjøpe en, fant  den rette og ga den i gave til meg selv. Som en stor og god klapp på mine egne skuldre, en feiring av livet mitt.

      Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

      Det vil liksom ikke gå beine veien, for de fleste av oss, inkludert meg. Nei, det kan være både svingete og bratt dette livet, og fullt av overraskelser. Det er ikke rettferdig. Det er som regel noe nytt å øve seg på hver dag. Det er dette som gjør oss til bedre mennesker sier noen. Det å bli ristet ut av vaner og inngrodde holdninger og rystet av sjokk og traumer gir oss større evne til å reflektere over hva som er viktig, bli takknemlige og være  gode medmennesker.

      Det krever innsats å få livet til å svinge rett vei når du opplever overveldende belastninger. Hodet, hjertet og magen får seg en trøkk og må re-startes  og fin-innstilles på ny. Da er det viktig å feire livet.

      Jeg har øvd meg på å feire livet mitt, og var klar for ny feiring for et par uker siden, etter å ha vært gjennom en traumatisk opplevelse. Ofte feirer jeg ganske beskjedent, med små, gode opplevelser. Jeg visste dette var  rett tidspunkt for gjøre noe spesielt, å ta hjem en  etterlengtet Woodstock Wind Chime som skal berike livet mitt i dagene som kommer.

      Du kan også gi deg selv en god klapp på skulderen.

      Du kan feire livet ditt på din måte.

      Det er sant at øvelse gjør mester, så om du ikke har trening i dette – begynn i dag 🙂

      Publisert i livskraft, muligheter
    • Et rolig hjerte

      Postet 17:49 av elinthorsen
      okt 16th

      Dette er en av mine favorittøvelser for å mestre krevende dager, som jeg lærte for mange år siden. Jeg lærer den bort på de fleste av mine foredrag og workshops. Øvelsen kan også brukes i akutt-situasjoner for å hjelpe den som rammes av en krise til å unngå følelse av kaos. Et rolig hjerte på 1-2-3 :

      1. Pust

      Rett oppmerksomheten mot pusten din.

      Legg merke til at pusten går inn og ut av nesen i noen sekunder, kan du kjenne luften som passerer neseborene på vei inn og ut? Pust godt ut og inn et par ganger ( kjenn at magen utvider seg når du trekker pusten dypt).

      La så pusten gå av seg selv helt naturlig i et par minutter.

      2. Visualiser/Forestill deg

      Flytt oppmerksomheten over på hjertet ditt og området rundt hjertet. 

      La pusten gå naturlig av seg selv og forestill deg at du puster gjennom hjertet eller hjerteområdet. Prøv å se for deg/kjenn at hver innpust og hver utpust beveger seg gjennom hjertet ditt. Du trekker frisk oksygen inn til hjertet når du puster inn og kvitter deg med alt du ikke trenger når du puster ut.

      3. Nyt

      Legg merke til følelsen av avspenthet, varme, utvidelse el. lign. som sprer seg rundt hjertet. Følelsen kan være svak, – forsøk å få tak i den.

      Om du henter fram et kjært minne, tenker på noen du er glad i  eller på et fredfullt sted, får du hjelp til å kjenne den gode avspentheten. Om du vil kan du begynne denne  øvelsen med å velge hva du vil tenke på, og legge det inn i hjertet når du skal nyte.

      Hva er det som skjer?

      Denne øvelsen kontrollerer hjerterytmen gjennom at hjernen og hjertet kommuniserer og samarbeider. Dette får en positiv innvirkning på ulike deler av hjernen, særlig den delen som styrer pust, blodtrykk, appetitt, søvn, seksuell drift og hormon- og immunsystem.

      I en stor undersøkelse i London fikk nesten seks tusen medarbeidere hos Shell, British Petroleum, Hewlett Packard, Unilever og Hong Kong Shanghai Bank Corporation opplæring i avspenning gjennom denne tretrinnsprosessen. Oppfølging av deltakerne viste at opplæringen hadde redusert negativt stress på tre nivåer: fysisk, følelsesmessig og sosialt. De var kort og godt blitt mer avspent og samtidig mer fokusert. Og som en ekstra bonus: samspillet med andre fungerte bedre.

      Når du setter av litt tid til avspenning, for å forebygge og redusere belastende stress i kropp og sinn, er du i god stand til å ta vare på din egen helse.

      Du kan bruke så lang tid du ønsker på denne øvelsen. Når du har fått trent på den oppnår du rask effekt.

      Noen minutter hver dag er nok. 

      Kilde: Professor i psykiatri David Servan-Schreiber og  bladet «Personal og ledelse» 1-06.                                      

      Publisert i øvelse, førstehjelp, livskraft, stressmestring
    • 2 minutt hvile

      Postet 22:46 av elinthorsen
      okt 15th

      Lukk øynene.

      Hent fram et bilde i hukommelsen eller fantasien av nydelig natur;

      eks. en foss, en strand, en blomst, en skog, et vann, et tre

      Tillat deg å nyte bildet.

      Gjør bildet enda tydeligere, klarere.

      Tillat deg å nyte bildet en gang til.

      Hvil i bildet.

      Publisert i øvelse, førstehjelp, livskraft, stressmestring
    • ← Eldre innlegg
    • Nylige innlegg

      • Alle traumeutsatte skal forstås
      • Å være sterk !
      • Blomsterglede i 2013
      • Hjertesmerte
      • Takknemlighet
    • Du kan følge meg på facebook

      Du kan følge meg på facebook
    • Du kan følge meg på Instagram

      I dag skal du sikre deg lørdagsutgaven av Stavanger Aftenblad. Les historien om Siw 🦋 Aftenbladet leverer seriøs gravende journalistikk på områder i samfunnet vi har lite innsyn i. Dette er en sånn sak. En viktig historie å formidle, en livshistorie det er viktig å forholde seg til 🦋 vi må spørre oss - hvilket samfunn vil vi ha ? 🦋 Jeg er opptatt av god journalistikk. En av mine drømmer i tenårene var å utdanne meg den veien, og jeg tok faktisk et brevkurs i journalistikk i tjueårene. En annen drøm var å bli sosialarbeider. Det ville jeg vente med til jeg var voksen, minst over 25 år. I mellomtiden utdannet jeg meg til fotograf og engasjerte meg i organisasjonsarbeid og som støttekontakt. Sosialt arbeid vant over journalistikken, det begynte jeg å studere som 26-åring. Å få lese godt journalistisk arbeid, som går i dybden, ivaretar verdighet og stiller kritiske spørsmål er fantastisk kjekt selv om historien er smertefull. Det gir verdifull innsikt om samfunnet vi lever i. Grip muligheten. Takk for enda et viktig bidrag @thomasergo og kolleger. Dere er best.
      Lihkku beivvin ! Gratulerer med dagen ! I dag er det samefolkets nasjonaldag, og det feires fra nord til sør. Hipp hurra 🥳

Blogg på WordPress.com.

Elin Thorsen, perledyrker
Blogg på WordPress.com.
Avbryt